مایک اسمیت، این فلفل را با همکاری محققان دانشگاه ناتینگهام پرورش داده است. او این فلفل را برای خوردن توصیه نمیکند، زیرا ممکن است آخرین چیزی باشد که یک فرد قبل از مرگ میخورد.
اگر بخواهیم فلفلها را از نظر تندی مقایسه کنیم، با مقیاس اسکویل که روش سنجش میزان تندی فلفل است، میتوان گفت نفس اژدها بسیار تند است، به طوری که به ۲.۴۸ میلیون واحد در مقیاس اسکویل میرسد، این اندازه گیری بر اساس غلظت کپسایسین، ماده شیمیایی که هنگام گاز گرفتن یک فلفل احساس گرمای تند را آزاد میکند، است.
بر اساس گزارش ها، «نفس اژدها» حتی تندتر از آخرین فلفل رکورددار «کارولینا ریپر» است، که به طور متوسط ۱.۶ میلیون واحد اسکویل است، و همچنین اسپری فلفل نظامی ایالات متحده، که به حدود ۲ میلیون در مقیاس اسکویل رسیده است.
فلفل «هابانرو» با حدود ۳۵۰۰۰۰ واحد حرارتی اسکویل و فلفل «هالوپینو» با حدود ۸۰۰۰ واحد تندی نسبت به «نفس اژدها» کاملاً ملایم هستند. فلفل «دلمهای» دارای یک ژن مغلوب است که تولید کپسایسین را متوقف میکند و تندی آنها صفر است، بنابراین در این رقابت هیچ جایگاهی ندارد.